close

Beste leden, de site ziet er anders uit omdat we een ander thema in gebruik hebben genomen.

Volgende


Marion Koopmans verbaasd door eerste lockdown China: 'Een stunt'

20 Bekeken
martin
3
gepubliceerd op 01 Oct 2021 / In Nieuws & Politiek

In de programmareeks Operatie Interview ontleden we het vraaggesprek. Drie vlijmscherpe interviewers bevragen één gast. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Ditmaal: Marion Koopmans.
Het afgelopen jaar ontving ze vele dankbetuigingen voor haar heldere informatie over het coronavirus, maar werd ze ook een mikpunt van kritiek en bedreigingen. Marion Koopmans, hoogleraar Virologie en lid van het Outbreak Management Team (OMT) ontving in 2020 de Machiavelliprijs voor haar ‘onbevreesde’ bijdrage aan de communicatie tussen politiek, overheid en burgers. Hoe kijkt zij terug op het afgelopen jaar, en naar de toekomst? Welke lessen zijn er te trekken voor Nederland, en voor de rest van de wereld?

Marion Koopmans studeerde diergeneeskunde en promoveerde in 1990 aan de Universiteit Utrecht. Ze werd in 2007 aangesteld als bijzonder hoogleraar Virologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Als lid van het OMT adviseerde ze het afgelopen jaar onder grote maatschappelijke druk de Nederlandse overheid en onderscheidde ze in de media fabels van feiten over het coronavirus.

Een van de geheime gasten is Bertus Jeronimus. Bertus Jeronimus is klinisch- en ontwikkelingspsycholoog aan de Rijksuniversiteit Groningen.


Volledige aflevering terugkijken? Dat kan hier: https://youtu.be/v8yXik5-PHc
Meer informatie? Ga dan naar http://DeBalie.nl

Laat meer zien
0 Comments sort Sorteer op

Volgende