close

Beste leden van deeljevideos, standaard krijgt iedereen die lid wordt 1 GB opslag.

“Mijn mening kostte me mijn baan”, vertelt gezondheidswetenschapper Drs. Sam Brokken…

37 Bekeken
martin
3
gepubliceerd op 03/September/21 / In Film & Animatie

Bekijk de hele uitzending hier: https://www.blckbx.tv/videos/tegenwind-sam

“Mijn mening kostte me mijn baan”, vertelt gezondheidswetenschapper Drs. Sam Brokken…

"Op basis van negen maanden wetenschappelijke data blijkt meer en meer dat de huidige maatregelen disproportioneel zijn", schrijft Drs. Sam Brokken, lector Gezondheidswetenschappen en onderzoeker, in een open brief aan de Belgische regering en expertgroepen. Zijn brief werd ondertekend door meer dan 1.400 professionals uit de medische sector. Het kwam hem duur te staan want na een tv optreden in België waarin hij zijn opvattingen rondom vaccinatie nader toelichtte volgde zijn ontslag.

Deel 1 van de “Tegenwind” docu reeks staat in het licht van Sam Brokken die zijn verhaal in de prachtige Spaanse setting weet te vertellen aan documentairemaker Jakobien Huisman. De Delftse met Belgische tongval haalde 6 gerenommeerde wetenschappers naar Andalucië om met hen over de corona crisis en het impact op hun leven te praten. Brokken werd hard geraakt en verloor dus zijn baan.

De zevende dag

Op 14 februari zat Brokken rond de tafel met onder meer epidemioloog Pierre Van Damme om tijdens de uitzending van ‘De Zevende Dag’ te debatteren over het coronavaccin. Daarin trok hij het vaccinatiebeleid in twijfel. “Of het vaccin werkzaam is of niet, laat ik in het midden, maar ik stel me eerder ethische reflecties. Alles wordt gepropageerd in de richting naar onze vrijheid, maar dan stel ik me wel vragen bij het vaccineren van de populatie onder 60 jaar als we weten dat 98 procent van hen bij besmetting nauwelijks tot geen symptomen vertoont”, zei Brokken tijdens de uitzending. Verder betwijfelde hij ook of vaccinatie verdere besmetting voorkomt.

Lone wolf

Jakobien Huisman bracht Sam Brokken naar een wolfpack en spiegelde hem daar met het gevoel dat hij al lang waarnam in zichzelf.

“Ik heb me het afgelopen jaar vaak een lone wolf gevoeld” vertelde Brokken aan Huisman terwijl hij de pack aanschouwde. “De natuur vertelt ons altijd de weg maar toch luisteren we niet.”

Indrukwekkende cast

De serie kent een indrukwekkende cast met Nederlandse en Belgische wetenschappers die allen minstens Drs. en de meesten Prof. Dr. voor hun naam hebben staan. Ze kregen allemaal een eigen aflevering van om en nabij een uur. Dit zijn de namen:

1) 03-09-2021: Lector gezondheidswetenschappen Drs. Sam Brokken

2) 10-03-2021: Vaccinoloog Prof. dr. Theo Schetters

3) 17-03-2021: Gezondheids- en welzijnseconoom Prof. dr. Lieven Annemans

4) 24-03-2021: Klinisch psycholoog Prof. dr. Mattias Desmet

5) 01-10-2021: Privacyspecialist Prof. dr. Paul De Hert

6) 08-10-2021: Sociaal geograaf, statisticus en opiniepeiler Drs. Maurice de Hond

Wie is Jakobien Huisman en wat drijft haar?

Daags voor de release van deel met Sam Brokken zond BLCKBX een programma uit waarbij programmamaker Flavio Pasquino de avontuurlijke Jakobien Huisman in de studio interviewde. Zij was in het gezelschap van Maurice de Hond die de 6de en laatste episode zal kleuren. Bekijk hier die uitzending om meer te weten te komen over de maker(s) en de drijfveren.

https://www.blckbx.tv/videos/tegenwind

Release

De release van de documentaire-reeks is voorzien op 3 september 2021 met als aftrap de episode van Sam Brokken. Daarna volgt iedere week een nieuwe episode. BLCKBX mag deze serie exclusief distribueren en daar zijn we trots op. “Meer en meer talentvolle documentairemakers weten de weg naar ons te vinden en kiezen ons platform als distributie- en promotiepartner omdat we kennelijk een goede reputatie hebben ontwikkeld. Dat is een opsteker waar we trots op zijn,” vertelt Flavio Pasquino.

Tegenwind.TV

Om de serie te realiseren hebben Jakobien Huisman, Alain Grootaers en regisseur Mark Sanders een website opgezet “Tegenwind.TV”, waar alle informatie rondom het project is te vinden. Zo ook mogelijkheden om te doneren voor een vervolgreeks met internationale namen die al gepland staat. Wil je een bijdrage leveren aan hun bijzondere productie, klik dan HIER.

Wil je op de hoogte blijven van BCKBX nieuws?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren aan BLCKBX kan via https://blckbx.tv/doneren

video suggesties voor jou:

Laat meer zien
0 Comments sort Sorteer op