close

Beste leden van deeljevideos, standaard krijgt iedereen die lid wordt 1 GB opslag.

Marion Koopmans x Thomas Bollen: tijd om het OMT te ontbinden?

21 Bekeken
martin
3
gepubliceerd op 28 Sep 2021 / In Film & Animatie

In de programmareeks Operatie Interview ontleden we het vraaggesprek. Drie vlijmscherpe interviewers bevragen één gast. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Ditmaal: Marion Koopmans.
Het afgelopen jaar ontving ze vele dankbetuigingen voor haar heldere informatie over het coronavirus, maar werd ze ook een mikpunt van kritiek en bedreigingen. Marion Koopmans, hoogleraar Virologie en lid van het Outbreak Management Team (OMT) ontving in 2020 de Machiavelliprijs voor haar ‘onbevreesde’ bijdrage aan de communicatie tussen politiek, overheid en burgers. Hoe kijkt zij terug op het afgelopen jaar, en naar de toekomst? Welke lessen zijn er te trekken voor Nederland, en voor de rest van de wereld?

Marion Koopmans studeerde diergeneeskunde en promoveerde in 1990 aan de Universiteit Utrecht. Ze werd in 2007 aangesteld als bijzonder hoogleraar Virologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Als lid van het OMT adviseerde ze het afgelopen jaar onder grote maatschappelijke druk de Nederlandse overheid en onderscheidde ze in de media fabels van feiten over het coronavirus.

Thomas Bollen is een van de geheime gasten. Thomas Bollen is een Financieel econoom. Gefascineerd door de economische denkbeelden, modellen en propaganda die dicteren hoe we samenleven. Schrijft voor Follow The Money over financiële wanpraktijken, economische dogma's — en hun alternatieven.

De volledige aflevering bekijken? Klik dan hier: https://youtu.be/v8yXik5-PHc
Meer informatie? Ga naar http://DeBalie.nl

Laat meer zien
0 Comments sort Sorteer op