close

Beste leden, de site ziet er anders uit omdat we een ander thema in gebruik hebben genomen.

Volgende


Maarten van Andel: ‘Bijna niets aan Rutte’s klimaatbeleid werkt’

16 Bekeken
martin
3
gepubliceerd op 08/September/21 / In Nieuws & Politiek

Gooi het hele klimaatbeleid om, zegt MAARTEN VAN ANDEL in gesprek met SYP WYNIA. Het klimaatbeleid van de kabinetten-Rutte werkt nauwelijks - of zelfs helemaal niet - en is peperduur. Het beleid draait op sentiment, niet op nuchter nadenken.

Bijna niets werkt
Het gasverbod kost honderden miljarden en leidt tot meer gasverbruik. Het subsidiëren van houtstook is slecht voor klimaat, natuur en milieu. Het onder de zeebodem stoppen van CO2 van Shell is allerminst duurzaam. Waterstof is de jongste vlucht vooruit, maar evenmin een oplossing.

Wat wel werkt
Wat wel werkt? Kernenergie zorgt in ieder geval niet voor CO2-uitstoot, maar daar wil Den Haag nou juist niet aan. En het duurzaamste energiebeleid is minder energie verbruiken, zegt Van Andel. Door isolatie bijvoorbeeld - dat werkt in ieder geval wel.

Chemicus, ingenieur, manager
Maarten van Andel is chemicus, werkte als ingenieur en manager in de high tech en is nu directeur Toegepaste Natuurwetenschappen van de Fontys Hogescholen. Hij schreef twee boeken over het klimaatbeleid en publiceert regelmatig in Wynia's Week. Kijk HIER https://www.wyniasweek.nl/author/maartenvanandel/ voor de nuchtere en trefzekere artikelen van Maarten van Andel.

WWTV
Hebt u al een abonnement op Wynia's Week TV - met voortdurend nieuwe, verrassende interviews en columns? Abonneren kan HIER https://www.wyniasweek.nl/video/ Welkom bij WWTV!

Laat meer zien
0 Comments sort Sorteer op

Volgende